top of page
כוחו של עידוד

כשילד מעודד וחש שמאמינים ביכולתו...גם הוא מאמין..
אז תיידעו את ילדכם שאתם מאמינים בהם וביכולותיהם במילים מעודדות ובתמיכה. תנו לכל אחד מהילדים לחקור, לגלות, להתנסות, להתאמץ בסביבה בטוחה. היו שם בשבילם כמו רשת בטחון של לוליין על טרפז. היו שם עבור כל אחד מהילדים באופן נפרד ובשביל כולם יחד.

חיבוק

חיבוק נעים, חם ואוהב הוא אחת הדרכים להראות לילד שאת/ה כאן בשבילו. פעולה פשוטה וכל כך חשובה, שלפעמים "בורחת לנו" בהתנהלות היום יומית. אז אל תתקמצנו בחיבוקים נעימים, בזמן שמתאים גם לילד.

תאומים וחברים

כהורים עליינו לתת את הדעת לפיתוח כישורי החברות של ילדנו. כהורים לתאומים עלינו לתת את הדעת על כך במיוחד ולשלב זאת יחד עם התייחסותנו ליצירת הזהות הנפרדת בינהם. ישנם תאומים שהקשר ביניהם צמוד – לכל מקום שהולך האחד יהיה איתו גם השני, מנגד, תאומים אחרים שהקשר ביניהם כמעט ולא קיים- מתנהגים כמעט כמו "זרים". ובין שני דפוסי יחסי האחים הללו, יש מגוון רחב של קשרים אפשריים. התגובה שלנו ההורים למצבים שונים בעלת השפעה מכריעה על הדרך בה יפרש הילד את המצב ותשפיע על המידה בה יחוש דחוי וממנה ניגזרת תגובתו. על כן, כל תגובה שלנו חייבת להיות מתונה ועלינו להתמקד בהזדמנות שנוצרה עבורנו ועבור הילד-למשל, לנצל את ההזדמנות לקיים פעילות משותפת 1:1. מומלץ ללמוד את מערך החברים של כל אחד מהילדים ומי הם החברים המשותפים. כדאי להתייעץ בנושא עם הגננת. צפו את הנקודות שעלולות להיות בעייתיות בעת משחק עם חברים ושוחחו עם הילדים עליהן. החליטו יחד על נהלים ברורים ודרכים בהן יהיה הילד מסוגל להתמודד עם המצב שנכפה עליו. תנו לגיטימציה לכעס, לעלבון, לכאב, לכייף. המעורבות בנושא אין פרושה התערבות, אלא הכוונה להיות ערים למתרחש, נוכחים ותומכים כאשר נדרש.

חגים ... הורים ... ילדים

איך שנגמרו הסופגניות בחנויות המזון, צצו אזני ההמן, רעש העדלאידע עוד לא תם והמצות בפתח. חג רודף חג ולקראת כל חג יש המון הכנות והתרגשות, זו הזדמנות נהדרת לנו, ההורים, לטפח את הקשר שלנו עם הילדים. זו הזדמנות:

להקשיב לילדים- לברר איתם בדיוק מה הם רוצים- לשאול מה ירצו שיקרה בחג עם מי לבלות? מה לקנות? עם מי לטייל ומה לבשל? הקשיבו לילדים בקשב רב ולכו לקראתם היכן שניתן אני בטוחה שתגלו שלילד יש נימוקים משמעותיים להחלטתו.

ליצור יחד- בתוך שלל ההכנות לחג חשוב לתת לילדים להתנסות ולהיות חלק, גם אם התוצר יהיה פחות ממושלם- תרוויחו ילד שחש שהוא מסוגל ותורם. הקפידו לעודד את הילד על יצירתו ולעודד אותו על מה שהצליח לעשות.

להוציא את האלבומים הישנים שלנו ולשתף את הילדים בחוויות הילדות שלנו. לערוך לו היכרות עם המשפחה, לרראות כיצד נראינו כשהיינו קטנים. אלו רגעי אושר המזמנים צחוק, המשפרים את האווירה המשפחתית ומגבירים את תחושת השייכות.

להשטטות יחד- הזמן יחד מאפשר לצאת מה"חליפה הרצינית של ההורה" ולהפתיע את הילדים ביצירתיות והומור להתחפש יחד, לאפר אחד את השני- לעשות משהו מצחיק משפחתי. ליצור שלל חוויות משפחתיות נעימות המשפרות את ההווי המשפחתי.

הרי בסופו של דבר, מה נזכור אנחנו וגם הילדים? את אותם הרגעים הנהדרים יחד ששברו את השיגרה וצבעו את חיינו באור, אושר ושמחה

לשלל חוויות נהדרות

תאומים בפורים

למה יתחפשו תאומים בפורים?

אפשר להתחפש לאותו דבר, זה נפלא וזה נהדר מושך תשומת לב ומבלבל את כולם.

אפשר להתחפש למשהו שקשרו זה לזה כמו אפונה וגזר, או פרפר ופרח כך יוכלו לספר יחד סיפור, ליצור הצגה

ואפשר לנצל את ההזדמנות ולהיות מישהו אחר. כזה שלא קשור לאף אחד אחר. אחד כזה יחיד ומיוחד. לחוש שונה ולו ליום אחד.

חשוב לברר עם כל אחד מהילדים מה הוא רוצה ולהשאיר לרגע בצד את החלום של ההורה.

ולכל החברות והחברים הטובים, שתמיד חלמו שיהיה להם אח/ אחות תאומים- פורים זו ההזדמנות שלכם ולו ליום או יומיים להראות כמו תאומים. להתלבש אותו דבר, לחכות זה את זה ואפילו לבלבל את האחרים

בדרך לאירוע רב משתתפים עם הילדים

כולנו מכירים את התופעה של המציל בחוף הים שקורא "נמצא ילד כבן 3 העונה לשם... ההורים מתבקשים לגשת לתחנת ההצלה" . בכל יציאה למקומות הומיי אדם כמו קניון או מסיבה גדולה, ישנן שלוש פעולות פשוטות שאני ממליצה לבצע על מנת שלא נאבד זה את זה:
א. תאום ציפיות-לפני היציאה לאירוע- בזמן רגוע- בצעו תאום צפיות עם הילדים- ענו יחד על השאלות הבאות: מה צפוי להיות במקום האירוע? כיצד אני מצפה שתתנהגו? מה אתם מצפים שיקרה? אילו חוויות צפויות? אילו אתגרים צפויים? מה נעשה אם נלך לאיבוד?

ב. מדבקה קטנה- הכינו מראש מדבקה לא גדולה עם שם הילד, שמכם ומספר הטלפון שלכם. בהגיעכם לאירוע הדביקו לילדים על התחפושת את המדבקה. גם אם אתם בטוחים שהילדים יודעים את הפרטים בעל-פה והם כבר די גדולים- בזמן לחץ הם עלולים להתבלבל, לבכות ולהיות לא מובנים. הסבירו להם שאתם בוטחים בהם וזה רק למצב שיידרש.

ג. בהגיעכם למקום- אתרו את נקודת השיטור/ מקום ליד הבמה- הגיעו לנקודה וקבעו אותה כנקודת מפגש במקרה והלכתם לאיבוד זה לזה. אם לא מצאת זה את זה- מגיעים לנקודת המפגש.

תהנו

bottom of page